WEBINAR "GENERACIJA Z I MENTALNO ZDRAVLJE"

Udruga "Hepatos Rijeka" sudjelovala je 19.12.2022 na webinaru „Generacija Z i mentalno zdravlje” koji se je održao na Zoom platformi s početkom u 11.00 h.
Gost predavač je bila Vesna Hercigonja Novković, po zanimanju profesor defektolog, doktorica medicinskih znanosti, magistra integrativne psihoterapije za odrasle, nositelj certifikata iz dječje i adolescentne psihoterapije i europski priznati psihoterapeut s ECP-om.
Ravnateljica je Poliklinike Kocijan/Hercigonja, osnivačica i dopredsjednica Instituta D.O.M. (EAPTI) i  dopredsjednica Europske asocijacije za terapijski rad s djecom i mladima (EIATCYP).
U Poliklinici svakodnevno provodi  dijagnostiku i tretman djece i mladih, a u Institutu D.O.M. od 2010. provodi edukaciju iz dječje i adolescentne psihoterapije.
 
Sažetak webinara:
Generaciju Z čine sve osobe rođene između 1997. i 2012. godine što znači da su najstarijem predstavniku 24, a najmlađem 10 godina. Više nego ikad prije vidljive su drastične razlike među generacijama i ova, popularno nazvana Gen Z, najviše se razlikuje od svih do sada.
Čini se da su vrlo često na udaru kritika sa svih strana; smatraju ih asocijalnima, ovisnima o tehnologiji i lijenima, bez straha od autoriteta i svojeglavima.
Međutim, ova je generacija napravila najveći iskorak do sad, pomaknula dosadašnje okvire djetinjstva i progovorila oko važnosti mentalnog zdravlja za sve.
Tko su oni? Što žele? Što ih motivira? Što mi možemo naučiti od njih?
 
Na ova i još brojna druga pitanja o Generaciji Z raspravljalo se kroz ovo predavanje.