14.09. PONOVNO POČINJE DOBROVOLJNO, BESPLATNO I ANONIMNO SAVJETOVANJE I TESTIRANJE NA HEPATITIS B, C, HIV I SIFILIS U CENTRU ZA SAVJETOVANJE I TESTIRANJE UDRUGE "HEPATOS RIJEKA" U SURADNJI S NZJZ PGŽ - ODJELOM EPIDEMIOLOGIJE

Nakon stanke povodom godišnjih odmora, dana 14.09.2023., u dogovoru s našim suradnicima iz NZJZ PGŽ, Odjelom epidemiologije, ponovno počinje dobrovoljno, anonimno i besplatno savjetovanje i testiranje na hepatitis B,  C, HIV i SIFILIS u Centru za dobrovoljno, anonimno i besplatno savjetovanje i testiranje  naše udruge.
Adresa je Blaža Polića 2/III, Rijeka (Brajda, iznad studentskog restorana INDEX), a termin je svakog četvrtka od 13.00 - 15.00 h.
Zahvaljujemo se Nastavnom zavodu za j

31.8. MEĐUNARODNI DAN SVIJESTI O PREDOZIRANJU

Svake godine 31 kolovoza obilježavamo Međunarodni dan svijesti o predoziranju (IOAD) čime želimo podići svijest o problemu predoziranja, smanjiti stigmu umrlih zbog predoziranja drogom. 
 
Osim što se prisjećamo onih koji su izgubili svoju životnu bitku zbog problema s drogom, to je prigoda i da poduzmemo što bolje mjere kako bi u konačnici eliminirali predoziranje kao razlog smrtnosti osoba s problemom uzimanja droga.
 

AKCIJA DOBROVOLJNOG, BESPLATNOG I ANONIMNOG SAVJETOVANJA I TESTIRANJA NA HEPATITIS B I C - SVJETSKI DAN HEPATITISA 2023.

Kako smo i najavili, 27. i 28.07. 2023.g., akcijama dobrovoljnog, anonimnog i besplatnog savjetovanja i testiranja na hepatitis B i C za sve zainteresirane građane, u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, Odjelom epidemiologije, obilježili smo ovogodišnji Svjetski dan hepatitisa.

UDRUGA "HEPATOS RIJEKA" U SURADNJI S KLUBOM MLADIH RIJEKA I RI TEATROM OBILJEŽILA SVJETSKI DAN HEPATITISA

U četvrtak, 27.07.2023.,g., u suradnji s Klubom mladih Rijeka i Ri Teatrom obilježili smo Svjetski dan Hepatisa podjelom edukativnih materijala i kondoma na MozaIQ - Kvizu općeg znanja koji je realiziran u organizaciji Kluba mladih Rijeka u prostoru Kalvarije - Ri Teatra.

TISKOVNA KONFERENCIJA POVODOM OBILJEŽAVANJA SVJETSKOG DANA HEPATITISA

Povodom obilježavanja Svjetskog dana hepatitisa (28.07.), u srijedu, 26. srpnja, udruga "HEPATOS RIJEKA" sudjelovala je na već tradicionalnoj konferenciji za medije, ovaj put organiziranoj u prostoru Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko - goranske županije. Konferenciji su prisustvovali Andrea Petaros Šuran, dr.med. spec. epidemiologije, zamjenica voditelja Odjela za epidemiologiju zaraznih i kroničnih nezaraznih bolesti NZJZ PGŽ, izv. prof. dr. sc.

"HEPATOS RIJEKA" NA EDUKACIJSKOJ RADIONICI O VIRUSNIM HEPATITISIMA POVODOM SVJETSKOG DANA HEPATITISA 2023.

Dana 04.07.2023., udruga "Hepatos Rijeka" sudjelovala je na Edukacijskoj radionici o virusnim hepatitisima organiziranoj za liječnike obiteljske medicine koja se održala u prostoru Hrvatskog liječničkog zbora, Šubićeva 9, Zagreb.
Radionicu je organiziralo Hrvatsko društvo za infektivne bolesti HLZ: sekcija za virusni hepatitis povodom Svjetskog Dana virusnih hepatitisa 2023.
Program radionice bio je:
13.00 - 13.20: Prof. dr. sc.

UDRUGA "HEPATOS RIJEKA" OBILJEŽILA SVJETSKI DAN PROTIV ZLOUPORABE DROGA I NEZAKONITOG PROMETA DROGAMA

Dana 26.06.2023. g., posjetom riječkoj ordinaciji opće medicine dr. Leonarda Bressana, dr. med., predsjednika Nadzornog odbora KOHOM-a (Koordinacija hrvatske obiteljske medicine), obilježili smo Svjetski dan borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama.
Poštovanom dr.

UDRUGA "HEPATOS RIJEKA" U BAŠKI I MALINSKOJ

U sklopu programa "KAZALIŠNE PRIČE NA OTOCIMA I U GORSKOM KOTARU" udruge "HEPATOS RIJEKA", podržanog od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja RH, 13.06.2023., gostovali smo u Osnovnoj školi Fran Krsto Frankopan u Baški i Osnovnoj školi Malinska-Dubašnica u Malinskoj.
 
U Osnovnoj školi Fran Krsto Frankopan u Baški ukupno je 12 učenika osmog razreda uz psihologinju Ivu Žuvić pogledalo našu edukativnu predstavu "BOCA ISTINE" usmjerenu prevenciji zlouporabe alkohola među mladima.

Pages

Subscribe to Udruga Hepatos Rijeka RSS