Naš tim

ALEKSANDRA MARKOVIĆ, dipl. teolog, osnivačica i predsjednica Udruge „ Hepatos Rijeka „

Aleksandra je predsjednica Udruge "Hepatos Rijeka" koja uvijek budnim okom pazi da sve ide po planu ali i da imamo dobru radnu atmosferu u našem malom timu. Aleksandra je diplomirala teologiju na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu – Teologija u Rijeci, filozofsko – teološki smjer. Svoju karijeru i težnje primarno je usmjerila na rad s mladima koji po sebi pripadaju skupinama s rizičnim ponašanjem. Kao odgajateljica Doma za odgoj djece i mladeži Rijeka, kroz razne odjele te ustanove radila je na prevenciji, razvoju individualnih programa, savjetovanju, praćenju rizičnih ponašanja kod djece i mladih te s mladima koji su već razvili poremećaje u ponašanju. Tijekom daljnjeg rada u civilnom sektoru i Udruzi "Hepatos Rijeka" radila je u dnevnom boravku s aktivnim ovisnicima,  provodila je preventivne  programe u srednjim školama na području Primorsko goranske županije pa i šire, na području cijele Hrvatske. Aleksandra je stekla naziv psihoterapeuta pod supervizijom pohađajući Školu kibernetike psihoterapije te aktivno vodi grupe samopomoći kao i obiteljska i individualna savjetovanja. Njezin interes za rad na prevenciji rizičnih ponašanja vidljiv je kroz brojne edukacije: o problematici ovisnosti, o principima rada smanjenja štete, o krvlju i spolno spolno prenosivim zaraznim bolestima, edukacija MEMO AIDS, edukacija MOVE i druge…

 

RENATO PRNJAK, osnivač, dopredsjednik Udruge "Hepatos Rijeka"

Renato je naš jedni muški član tima koji voli preuzimati komunikacijske uloge i dogovore sa suradnicima dok osigurava da njegovim kolegicama nikad nije dosadno. Renato ima dugogodišnje iskustvo u provedbi programa prevencije širenja krvlju prenosivih zaraznih bolesti među djecom, mladima i odraslima. Provodio je niz aktivnosti informiranja i educiranja djece , mladih, koji spadaju u skupine rizičnog ponašanja, kao i odraslih. Bio je voditelj kuće u Terapeutskoj zajednici Remar Pula. Radio je u dnevnom boravku s aktivnim ovisnicima, obavljao je  savjetovanje,   terenski rad sa skupinama rizičnih ponašanja  te vršio savjetovanja sa zainteresiranim zatvorenicima u Zatvoru u Rijeci. Od 2016. educiran je kroz program MOVE te je stekao znanja i vještine i unaprijedio vlastite tehnike savjetovanja s ciljem jačanja motivacije mladih iz rizičnih skupina za promjenom ponašanja. Član je Povjerenstva za suzbijanje ovisnosti na području Primorsko goranske županije.

 

ANA MARTINEZ DI MONTE MUROS, oec, voditeljica ureda udruge "Hepatos Rijeka"

Ana je puna energije i novih ideja, komunikativna i pozitivna voditeljica ureda. Zadužena je za osmišljavanje, pisanje i vođenje projekata ali i za vođenje cijelog našeg šarenog ureda. Svoje školovanje završila je na Ekonomskom fakultetu u Rijeci te svoju karijeru usmjerila u rad organizacija civilnog društva. Od 2011. do 2018. godine bila je voditeljica ureda Udruga Nada- Rijeka. Završila je edukaciju za Menadžera volontera te osnovala i vodila volonterski centar pri Udruzi Nada. Voditeljica je i koordinatorica različitih projekata pružanja socijalnih usluga u zajednici i socijalizacije marginaliziranih skupina. Od 2019.godine stručna suradnica nekoliko udruga u području pisanja, prijave i praćenja projekata širenja socijalnih usluga u zajednici na državnoj i EU razini.

 

MARINA DEŽELJIN, projektna suradnica

Marina Deželjin, bacc. praesc. edu - Naša projektna suradnica i glumica - Kreativna, ambiciozna i produktivna (ali tek nakon prve kave :-)). Završila je fakultet Ranog i predškolskog odgoja u Puli, gdje je dobila priznanje dekana za uspjehe u osmišljavanju glazbeno-scenske predstave, zapažena glumačka ostvarenja te zahvalu za sudjelovanje na Erasmus projektu TAARLOG. Osim završenog fakulteta i iskustva rada u vrtićima u Rijeci i Zagrebu, Marina je aktivan član RI TEATRA i TEATRA EDUKAZ te ima bogato iskustvo u glumi, vođenju dramskog ansambla za djecu i mlade „Čudesni oblačak“ i osmišljavanju (edukativnih) predstava za djecu i mlade. Želja za edukacijom, usavršavanjem i napretkom vidljiva je kroz njenu uključenost u edukacije; ERASMUS+ MOBILITY OF YOUTH WORKERS - "Adventure Education as a Prevention Tool For Mental Health Issues in Youth Work"; "Who? What? Where? When? Why? How? Fostering critical thinking in youth", tečajeve; Računalni operator (Ivora), Grafički dizajn (Algebra) te razne seminare i radionice ("Uvod u upravljanje volonterskim programom", "Blended Theatre Workshops ONLINE Masterclass"; stručni skup „Odgoj za humanost od malih nogu“). U udruzi radi sve što treba, a fokus je na osmišljavanju, organiziranju i izvedbi predstava te vođenju radionica s mladima. Njezin rad ima za cilj informirati i educirati publiku o prevenciji rizičnih ponašanja, očuvanju mentalnog zdravlja i smanjenju socijalne isključenosti marginaliziranih skupina.

 

VANNA PLANINAC, mag. psych., voditeljica psihološkog savjetovališta Udruge Hepatos Rijeka

Vanna je naša nova mlada psihologinja koja je svoj studij završila na Filozofskom fakultetu u Rijeci, a u udruzi je s namjerom osnaživanja korisnika kroz savjetovanje i razvoj vještina usmjerenih na prevenciju rizičnih ponašanja. Njezin rad uključuje izradu i realizaciju radionica koje pomažu u unaprijeđenju socijalnih vještina, emocionalne inteligencije i otpornosti na stres, kao i vođenje psihološkog savjetovanja namjenjenog mladima, obiteljima, osobama rizičnog ponašanja, oboljelima i svakoj osobi koja osjeća da joj je potrebna stručna psihološka pomoć. Također, sudjeluje u organizaciji i provedbi svih projekata koji su primarni fokus udruge. Pored toga, kroz godine studija svoje je vrijeme posvetila volontiranju u nekoliko riječkih udruga. Motivirana dubokom željom da pomogne mladima ostvariti njihov puni potencijal, njezina karijera u psihologiji prirodno slijedi njezinu ljubav prema radu s ljudima. Ambiciozna, druželjubiva i avanturistički nastrojena, uživa u istraživanju novih oblasti. Osim mentalnog, Vanna smatra da je jednako važno njegovanje fizičkog zdravlja. Slobodno vrijeme posvećuje fitnessu i treninzima, a njezin najdraži hobi su putovanja. Sudjelujući u brojnim Erasmus+ projektima, stekla je inovativne ideje i vještine za rad s mladima, upoznala mnoga nova lica te radila na kreativnim rješenjima. Dosad je posjetila 34 države, vjerujući da putovanja obogaćuju osobu, proširuju vidike i unose posebnu čaroliju u život pojedinca. Redovito pohađa stručne seminare, uvijek tražeći prilike za profesionalni i osobni rast. Završila je također edukaciju iz Digitalnog marketinga i brendiranja na Veleučilištu PAR, a plan joj je uskoro upisati i edukaciju iz psihoterapije. Svojim radom doprinosi našem timu unoseći svježinu, energiju i nove ideje.