UDRUGA "HEPATOS RIJEKA" SUDJELOVALA U STUDIJSKOM POSJETU "Youth Work Works: Mental Health & Wellbeing" U BELGIJI

Udruga Hepatos Rijeka sudjelovala je od 5.6. do 8.6.2023 na Study visit Youth Work Works: Mental Health & Wellbeing. Ivana Host, psihologinja Udruge Hepatos Rijeka jedna je od 14 izabranih sudionika koji su imali čast prisustvovati ovom događaju, pod podrškom Agencije za mobilnost i programe EU.
 
Cilj aktivnosti bio je dobiti uvid u područje rada s mladima u Brusselu. Prvi dan održana su dva predavanja kako bi dobili uvid na koji je način na područuju Brussela organiziran rad s mladima i koje sve organizacije sudjeluju. Prvo predavanje pod nazivom “Youth Work in Flanders” održala je Tina Schuermans iz De Ambrassade dok je drugo predavanje pod nazivom “Mental Health & Wellbeing services for young people in Flanders” održala je Ruth de Nul iz Agentschap Opgroeien - Agency for Growing Up, Flemish Government.
 
Drugi dan sudjelovali smo na kongresu Youth Work Works, organiziran od strane De Ambrassade na kojem je sudjelovalo preko 600 sudionika. Tema kongresa bila je upravo važnost rada s mladima i pozitivni utjecaji rada s mladima. Naglasak je bio na mentalnom zdravlju mladih. Zanimljiva predavanja i paneli, na kojima je sudjelovao i Benjamin Dalle, Ministar mladih dali su nam uvid i nove ideje i znanja kako pristupiti mladima i organizirati rad. Treći dan otišli smo u Aalst u posjet OverKop House, kako bi vidjeli kako ovaj projekt “kuća za mlade” funkcionira u živo. Poslijepodne je održana radionica "Peer Support as a tool to enhance the mental wellbeing of young people" u kojoj smo saznali kako funkcionira ovaj program u Belgiji. Nakon toga je četvero sudionika izložilo i podjelilo alate koji oni koriste u svom radu s mladima. Slijedila je završna evaluacija i druženje. 
 
Ostvarili smo nove uvide i znanja, a što je najvažnije upoznali zanimljive ljude i ostvarili konekcije za daljnju suradnju.