UDRUGA "HEPATOS RIJEKA" PARTNER NA ERASMUS+ PROJEKTU

Udruga "Hepatos Rijeka" partner je na Erasmus+  projektu:  "Who? What? Where? When? Why? How? Fostering Critical Thinking in Youth ". 
Erasmus+ je više od 30 godina vodeći program Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport. U novom sedmogodišnjem razdoblju od 2021. do 2027. Erasmus+ podupire prioritete i aktivnosti u okviru europskog prostora obrazovanja, Akcijskog plana za digitalno obrazovanje i Programu vještina za Europu. Pomaže u ostvarivanju europskog stupa socijalnih prava, provodi strategiju EU-a za mlade za razdoblje 2019.–2027. i razvija europsku dimenziju u sportu. Cilj programa je cjeloživotnim učenjem podupirati obrazovni, profesionalni i osobni razvoj ljudi u području obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta u Europi i šire, što pridonosi održivom rastu, kvaliteti radnih mjesta, socijalnoj koheziji, poticanju inovacija te jačanju europskog identiteta i aktivnoga građanstva.
 
Ovaj projekt dio je Ključne aktivnost 1 (KA1) što znači da podupire mobilnost učenika, studenata, vježbenika, mladih ljudi, volontera, nastavnog i nenastavnog osoblja, osoba koje rade s mladima, u svrhu stjecanja iskustva učenja, rada, prakse, usavršavanja u inozemstvu.
 
Projekt je odobren od strane Francuske Nacionalne Agencije, a uz Udrugu "Hepatos Rijeka", partneri su i Cipar - Us Cyprus, Rumunjska - Asociatia pentru Integrare Sociala si Protectia Mediului "Feed-Back", Španjolska - Taller d'Art, Cultura i Creació i Turska - ULUSLARARASI GENCLIK AKTIVITELERI MERKEZI DERNEGI.
 
Projekt će se održati u dva „Training Cours-a (TC)“ : TC1 pod nazivom: In Depth Exploration of the Notion of Critical Thinking, održati će se od 2.7 do 9.7.2023. u Centre de Theix, Clermont-Ferrand u Francuskoj. TC2 pod nazivom: Concrete Tools to Beef up Your Critical Thinking, održati će se krajem 2023 godine u Istanbulu u Turskoj.
 
Sretni smo što smo dio ovog projekta, veselimo se uspješnoj suradnji sa partnerima i novim znanjima koja ćemo usvojiti i prenijeti.