UDRUGA HEPATOS RIJEKA OBILJEŽAVA 01.12. - SVJETSKI DAN HIV/AIDS-a

Od 1988.g., na inicijativu Svjetske zdravstvene organizacije, 01.12. obilježava se kao Svjetski dan AIDS-a. 
Cilj je podizanje svijesti javnosti o toj bolesti, iskazivanje solidarnosti prema oboljelima, utjecanje na smanjenje stigme i diskriminacije kao i skretanje pozornosti na opasnosti koje donosi rizično ponašanje kao i širenje pandemije HIV-a  Time se svake godine skreće pažnja na taj globalni javnozdravstveni problem.
Udruga "HEPATOS RIJEKA" i ove će godine aktivno obilježiti ovaj datum uz obilježavanje Mjeseca borbe protiv ovisnosti kao i Europskog tjedna testiranja na hepatitis i HIV:
02.12.2020. od 13.00 h - 17.00 h, u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Primorsko - goranske županije, Odjelom epidemiologije te Tanjom Staraj - Bajčić, dr.med., spec. epidemiolog; KBC-om Rijeka, Klinikom za internu medicinu te prof.dr.sc. Davorom Štimcem, dr.med., spec. internist-gastroenterolog i Alojzijem Lackovićem, dr.med., specijalizant interne medicine i Psihijatrijskom bolnicom Lopača i Marijanom Ličina, dr.med., spec. psihijatar, vršit ćemo savjetovanje i testiranje te omogućiti pregled FIBROSCAN uređajem zainteresiranim pacijentima bolnice uz podjelu edukativnog materijala
05.12.2020.g., od 10.00 - 13.00 h, u suradnji s udrugom studenata medicine CROMSIC RIJEKA dijelit ćemo edukativni i promotivni materijal te besplatne kondome zainteresiranim građanima na riječkom Korzu.