UDRUGA "HEPATOS RIJEKA" NA ZAVRŠNOM DOGAĐANJU ERASMUS + PROJEKTA "JOVENES CON VOZ" UDRUGE "ADHARA TOLEDO"

Od 20. lipnja 2024.g. udruga "HEPATOS RIJEKA" sudjelovala je na završnom događaju – edukaciji i prezentaciji projekta "Jovenes con voz" kojeg je provodila udruga Adhara Toledo iz Toleda u Španjolskoj, kojoj su prisustvovale Ana Martinez di Monte Muros, voditeljica ureda Udruge i Marina Deželjin, projektna suradnica.
Boravile su u Toledu i u provinciji Toleda Numancia de la Sagra, od 20. do 24.lipnja gdje su se imale priliku upoznati s radom udruge te s radom Centra za mlade "Centro Jovenil", Gradonačelnikom, osnivačem Centra, djelatnicima, volonterima i korisnicima.
Udruga "Adhara Toledo" predstavila je svoj program ostvaren kroz partnerstvo s organizacijama iz drugih zemalja EU pomoću kojeg razmjenjuju iskustva sudjelovanja mladih u različitim kontekstima i za različite profile mladih. Svrha programa bila je osmisliti niz aktivnosti koje pomažu mladima u Europskoj Uniji da ojačaju svoje vještine u svrhu socijalizacije i uključivanja u zajednicu u kojoj žive, da ih se potakne na aktivno sudjelovanje, jačanje kompetencija i životnih vještina, samim time i jačanju europskog građanstva. Pedro Salvador, jedan od osnivača udruge "Adhara Toledo", održao je predavanje o projektu te izrazio zadovoljstvo razvojem projekta i želju za novim suradnjama u budućim projektima. Uključene udruge iz Francuske, Italije, Latvije i Hrvatske, također su imale priliku predstaviti svoje organizacije civilnog društva, te prezentirati aktivnosti i projekte koje provode.
U subotu je održan završni event u sklopu projekta kojeg je otvorio gradonačelnik Juan Carlos Sánchez Trujillo održavši kratak govor. Nakon toga imali smo priliku vidjeti mlade korisnike Centra u glazbenom nastupu, parkour vještini te izradi grafita.
Upoznavanje novih metoda za rad s mladima, razmjena informacija i kontakta za buduće suradnje, razgledavanje predivnog grada Toleda, upoznavanje divnih ljudi, iskustvo je koje ćemo svakako pamtiti, a Toledo grad u koji ćemo, nadamo se, opet vratiti!
Hvala "Adhari Toledu" na pozivu, Pedru i Noemi na zabavi, otkrivanju skrivenih ulica Toleda, upoznavanju umjetnika u Toledu, ostatku ekipe na atmosferi i smijehu u Centru mladih. Nadamo se da ćemo kroz buduću suradnju i partnerstva i mi imati čast ugostiti vas!
Salute con Cherry coke!