TERENSKA AKCIJA TESTIRANJA NA HEPATITIS C I PREGLEDA FIBROSCAN UREĐAJEM U SURADNJI S UDRUGOM „ INSTITUT „ PULA POVODOM OBILJEŽAVANJA SVJETSKOG DANA ZDRAVLJA 07.04.

Svjetski dan zdravlja obilježava se 7. travnja svake godine pod pokroviteljstvom Svjetske zdravstvene organizacije. Ovaj dan se obilježava kako bi se izgradila svijest o određenoj zdravstvenoj temi čime bi se skrenula pažnja na prioritetne probleme od utjecaja na širu populaciju, kao i na važnost ulaganja u zdravlje.
Kao i svake godine, udruga, „HEPATOS RIJEKA„ sudjeluje u obilježavanju ovog važnog datuma raznim aktivnostima i akcijama. 
Tim povodom, 07.04.2021.g., u suradnji s udrugom „INSTITUT„ Pula, kako smo i najavili, u prostoru udruge na adresi Dobricheva 32, 52100 Pula, od 12:00 h do 16:00 h, održala se akcija testiranja na hepatitis C i pregled - elastografija jetre prijenosnim Fibroscan uređajem u suradnji s KBC RIJEKA, Klinikom za internu medicinu i prof.dr.sc. Davorom Štimcem, dr.med., spec. internist - gastroenterolog, Predstojnikom Klinike za internu  medicinu KBC - Rijeka i Alojzijem Lackovićem, dr.med, specijalizant interne medicine, KBC RIJEKA za zainteresirane korisnike udruge „INSTITUT„ Pula čime smo obilježili ovaj važni datum.
Zahvaljujemo svim suradnicima na suradnji i pomoći u realizaciji ove akcije, posebno našim kolegama iz udruge "  INSTITUT " Pula na krasnom prijemu i odličnoj organizaciji događaja što je rezultiralo odličnim odazivom korisnika.