RADIONICA "TKO TREBA PSIHOLOGA?" I AKCIJA DOBROVOLJNOG, ANONIMNOG I BESPLATNOG SAVJETOVANJA I TESTIRANJA NA HEPATITIS B, C I HIV ZA OBILJEŽAVANJE SVJETSKOG DANA ZDRAVLJA

U sklopu našeg programa PSI HE(L)P financiranog od strane Ministarstva zdravstva RH, udruga „HEPATOS RIJEKA„, u suradnji sa studenticama psihologije Filozofskog fakulteta u Rijeci, održana je radionica "Tko treba psihologa?".
Radionica je održana 05.04.2023. u Prirodoslovnoj i grafičkoj školi Rijeka za 20 učenika 3.PG razreda. U trajanju od dva školska sata, studentice psihologije, uz mentoricu Ivanu Host, psihologinju Udruge, provele su aktivnosti s ciljem produbljivanja postojećih i stjecanja novih znanja o mentalnom zdravlju i osvješćivanja važnosti prevencije i pravovremenog prepoznavanja simptoma narušenog mentalnog zdravlja, smanjenja stigmatizacije mentalnih poremećaja i poticanja na traženje stručne pomoći psihologa. Time smo ujedno obilježili i Svjetski dan zdravlja (07.04.)
 
Također, 06.07.2023. u prostoru Udruge, održala se akcija dobrovoljnog, anonimnog i besplatnog savjetovanja i testiranja na hepatitis B, C i HIV za zainteresirane građane, uz specijalista epidemiologa i laboratorijskog tehničara, a u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, Odjelima epidemiologije i mikrobiologije, čime se također obilježio Svjetski dan zdravlja.