RADIONICA "PREVENCIJA RIZIČNIH PONAŠANJA KROZ RAZVOJ VJEŠTINA" U STROJARSKOJ ŠKOLI ZA INDUSTRIJSKA I OBRTNIČKA ZANIMANJA RIJEKA

U srijedu, 29.05.2024.g., udruga "HEPATOS RIJEKA" održala je radionicu "Prevencija rizičnih ponašanja kroz razvoj vještina", podržanu od strane Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade kao dio projekta "KAZALIŠNE PRIČE", za učenike 2. razreda Strojarske škole za industrijska i obrtnička zanimanja Rijeka. 
Ukupno 10 učenika odabranih od strane pedagoginje Ive Petermanec, prisustvovalo je radionici koju je vodila psihologinja udruge Vanna Planinac. Učenici su slušali o raznim načinima zaraze hepatitisom i HIV-om, odnosno prevenciji zaraze te destigmatizacije bolesti i oboljelih. Naglasak je bio na razvoju vještina poput asertivnosti, aktivnog slušanja i kritičkog razmišljanja. Učenici su kroz evaluacijski listić ostavili pozitivne dojmove te se složili kako im je ova interaktivna radionica bila zanimljiva i korisna. 
Zahvaljujemo učenicima na aktivnom sudjelovanju, pedagoginji Ivi Petermanec i Strojarskoj školi na gostoprimstvu te se veselimo budućoj suradnji kroz izvedbu edukativne predstave.