PRESS KONFERENCIJA UDRUGE " HEPATOS RIJEKA " POVODOM OBILJEŽAVANJA SVJETSKOG DANA HEPATITISA I ŠTAND SA EDUKATIVNIM I PROMOTIVNIM MATERIJALIMA UDRUGE

Dana 28.07.2020.g., u prostoru Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, u 11.00 h, udruga "HEPATOS RIJEKA", u suradnji s Odjelom epidemiologije NZJZ PGŽ održala je konferenciju za novinare povodom obilježavanja Svjetskog dana hepatitisa 2020.g.
Konferenciju su vodile dr.sc. Danijela Lakošeljac, dr.med., spec. epidemiolog, Odjel za epidemiologiju NZJZ PGŽ i Aleksandra Marković, dipl. teolog, predsjednica udruge "HEPATOS RIJEKA", a prisustvovali su brojni lokalni i nacionalni mediji. Novinari su upoznati s tematikom virusnih hepatitisa, stanjem u svijetu, Hrvatskoj i Primorsko-goranskoj županiji te aktivnostima koje provode Udruga "HEPATOS RIJEKA" i NZJZ PGŽ povodom obilježavanja ovog relevantnog datuma i općenito aktivnosti vezanih uz tematiku hepatitisa. Informirali smo ih i o medijskoj kampanji u NOVOM LISTU povodom Mjeseca svjesnosti o hepatitisu - "PRONAĐI MILIJUNE KOJI NEDOSTAJU" te o održavanju štanda udruge, 28.07.2020., od 13.00 - 15.00 h ispred trgovačkog centra TOMMY, u Ulici Fiorella la Guardie, gdje se dijelio edukativni i promotivni materijal udruge te su zainteresirani građani mogli dobiti relevantne informacije vezane uz ovu tematiku.