PRESS KONFERENCIJA POVODOM OBILJEŽAVANJA SVJETSKOG DANA HEPATITISA

Dana 25.07.2019.g., u prostoru Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, u 11.00 h , udruga " HEPATOS RIJEKA ", u suradnji s Odjelom epidemiologije NZJZ PGŽ održala je konferenciju za novinare povodom obilježavanja Svjetskog dana hepatitisa 2019.g. Konferenciju su vodile Dorotea Gastović - Bebić, dr. med., spec. epidemiolog, Odjel za epidemiologiju NZJZ PGŽ i Aleksandra Marković, dip. teolog, predsjednica udruge " HEPATOS RIJEKA ", a prisustvovali su brojni lokalni mediji. Novinari su upoznati sa tematikom virusnih hepatitisa, stanjem u svijetu, Hrvatskoj i Primorsko-goranskoj županiji te aktivnostima koje provode Udruga " HEPATOS RIJEKA " i NZJZ PGŽ povodom obilježavanja ovog relevatnog datuma i općenito aktivnosti vezanih uz tematiku hepatitisa. Informirali smo ih i o medijskoj kampanji u NOVOM LISTU povodom Mjeseca svjesnosti o hepatitisu - " 
PRONAĐI MILIJUNE KOJI NEDOSTAJU " te o posebnoj aktivnosti besplatnog , anonimnog i dobrovoljnog savjetovanja i testiranja na hepatitis B i C, 
za zainteresirane građane,25. i 26.07. 2019. (četvrtak i petak) u prostoru udruge, " HEPATOS RIJEKA ", Blaža Polića 2/III, Rijeka, (Brajda, iznad restorana INDEX) u suradnji s NZJZ PGŽ povodom obilježavanja Svjetskog dana hepatitisa 2019.