01.04. - SVJETSKI DAN BORBE PROTIV ALKOHOLIZMA - "BOCA ISTINE" , EDUKATIVNA PREDSTAVA ZA MLADE UDRUGE "HEPATOS RIJEKA" USMJERENA PREVENCIJI ZLOUPORABE ALKOHOLA MEĐU MLADIMA

01.04. obilježavamo Svjetski dan borbe protiv alkoholizma.
 
Udruga "HEPATOS RIJEKA" kroz svoj rad na neki način obrađuje, i povezana je i s ovom vrstom ovisnosti. I danas se vidi u trenutno kriznoj situaciji koliko je ovo veliki društveni problem.
 
Naime, kroz svoje djelovanje posebno smo senzibilizirani i pažnju posvećujemo našim mladima, posebno vulnerabinoj populaciji, posebno u svakom kriznom razdoblju.Također smatramo, i kroz svoj rad pokazujemo, kako je prevencija najbolja strategija i lijek za svaku vrstu ovisnosti i problema.
 
Stoga smo, u suradnji s RI TEATROM iz RIJEKE, razvili, i već dobrano etablirali, iznimno dobro prihvaćenu i uspješnu edukativnu predstavu za mlade "BOCA ISTINE" usmjerenu prevenciji zlouporabe alkohola među mladima.
 
Danas je, baš povodom obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv alkoholizma i kao dio našeg osmišljenog obilježavanja Svjetskog dana zdravlja (07.04.), a sve u suradnji s Policijskom upravom
Primorsko-goranskom - Odjelom prevencije, "BOCA ISTINE" trebala biti prikazana učenicima škole "Nikola Tesla" iz Rijeke.
 
Nažalost, zbog situacije u kojoj se nalazi trenutno cijeli svijet pa i naša država u odnosu na epidemiju Corona virusa, ova aktivnost je do daljnjega odgođena i morala je biti otkazana.
 
Mi se nadamo što bržrm povratku u normalu, nastavku naših uobičajenih aktivnosti te ponovnoj mogućnosti edukacije i jačanja kapaciteta naših mladih ljudi.