UDRUGA "HEPATOS RIJEKA" SUDJELOVALA NA EDUKACIJI ERASMUS+ Mobility of Youth Workers " HOW ARE YOU REALLY?"

Udruga "HEPATOS RIJEKA", odnosno, Ivana Host, psihologinja udruge, sudjelovala je od 12. do 19.01.2023.g. na izobrazbi Erasmus+ Mobility of Youth Workers "How Are You Really?"  u Clermont-Ferrandu u Francuskoj. 
Opći cilj ovog projekta je povećati kvalitetu rada s mladima edukacijom osoba koje rade s mladima kako bi bolje razumjeli važnost Life Balance-a i mentalnog zdravlja.
Ciljevi projekta su:
1. Povećati svijest o važnosti kontinuuma Life Balance-a i mentalnog
zdravlja kod osoba koje rade s mladima i mladih
2. Razviti profesionalne sposobnosti osoba koje rade s mladima u
pripremi i provedbi aktivnosti
3. Razmijeniti iskustva i znanja o Life Balance/Mental health između
osoba koje rade s mladima iz različitih država
4. Razviti i podjeliti “pocket guide” o Life balance-u i mentalnom
zdravlju
Kako bi se ostvarili navedeni ciljevi u prvom djelu projekta u Francuskoj govorilo se o : 
“What is life balance”; “Tips and techniques to get you back on track”; “Non-violent communication”; “Mindfulness as a tool for life balance”; “Stress management skills and tools”, “Time management tips and tools”.
Naša Ivana Host, vodila je radionicu “Tips and techniques to get you back on track” u kojoj je govorila o važnosti postavljanja granica i metoda postavljanja zdravih granica. Također je podjelila metode rada s mladima koje ostali sudinici mogu koristiti u svom radu.
Osim rada kroz radionice, sudionici su posjetili i Maison de l`Adolescent u Clermont-Ferrandu, što u prijevodu znači “Kuća za adolescente”. To je mjesto na koje adolescenti mogu doći anonimno i besplatno dobiti podršku psihologa, psihijatra i socijalnih radnika s ciljem potpore mentalnom zdravlju. Razgovarali smo sa zaposlenicima, doznali način rada,
financiranja i najveće probleme s kojima se suočavaju. Također smo sudjelovali u debati sa mladim građanima i predstavnicima udruga Clermont-Ferrand-a. Svaka je država predstavila kakvo je stanje sa
mentalnim zdravljem te su se raspravljale sličnosti i razlike.
Ostvarne su nove buduće suradnje i naučene nove metode za rad s mladima.
Svakako, vrlo edukativno i zanimljivo iskustvo u Francuskoj.