RADIONICA “ HIV SAVJETOVANJE I TESTIRANJE “ - – edukacija za savjetnike u centrima za dobrovoljno savjetovanje i testiranje

Dana 18.09.2017., od 08.30 do 17.00 sati, u edukacijskom centru Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Rockefellerova 12, udruga ''HEPATOS RIJEKA'' prisustvovala je radionici ''HIV savjetovanje i testiranje'' – edukacija za savjetnike u centrima za dobrovoljno savjetovanje i testiranje, organiziranoj od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Na radionici smo se pobliže upoznali sa radom savjetovališta za HIV i spolno zdravlje, dobili uvid u mogućnosti testiranja u zajednici, upoznali se sa aktualnostima u području HIV i hepatitis  savjetovanja i testiranja s ciljem razmjene iskustva i poboljšanja postojećih aktivnosti. Radionici su nazočili stručnjaci u području i predstavnici civilnog društva iz cijele Hrvatske.
Na radionici su izložena korisna i zanimljiva predavanja od strane stručnih medicinskih djelatnika iz ovog područja. Neke od tema bile su: „Promicanje spolnog zdravlja kao promicanje zdravlja“ (doc.dr.sc. Sanja Musić Milanović), „Epidemiologija HIV/AIDS i SPB u Hrvatskoj„ (Tatjana Nemeth Blažić, dr.med.), „Dijagnostika HIV-a i hepatitisa„ (doc.dr.sc. Tatjana Vilibić Čavlek, dr.med.), „ iječenje HIV infekcije„ (prof.dr.sc. Josip Begovac), „Rad u savjetovalištu za HIV„ (dipl.san.ing. Lana Kusmanović, dr.med. Marija Delaš Aždajić, bacc.san.ing. Sanja Glamočin, dr.med. Damir Ivanković, dr.med. Vesna Višekruna Vučina), „Savjetovanje i testiranje“ (dr.sc. Iva Pejanović Franelić dr.med., prim. Mirjana Lana Kosanović Ličina, dr. med., psih. Sanja Belak Škugor, doc.dr.sc. Ana Borovečki, dr. med. Tatjana Nemeth Blažić) i demonstracija upotrebe brzih testova.