GOSTOVANJE PREDSTAVE "LUCIJINA PRIČA" U ZAGREBU KAO DIO FESTIVALA KAZALIŠTA U SKLOPU NACIONALNOG PROJEKTA "ŽIVJETI ZDRAVO"

16. studenog 2017., u 13.00 h, u okviru Kazališnog festivala nacionalnog projekta „Živjeti zdravo“, financiranog od strane Europskog socijalnog fonda, u zagrebačkom Centru za kulturu Trešnjevka odigrana je predstava "LUCIJINA PRIČA" udruge "HEPATOS RIJEKA" u suradnji s RI TEATROM, a sve u organizaciji i na poziv Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo uz ostale suradnike.
 
Cilj predstave je povećati svjesnost i znanje o prevenciji infekcije HIV-om, virusnim hepatitisima i drugim spolno prenosivim bolestima, te doprinositi smanjenju diskriminacije oboljelih među adolescentskom populacijom. Predstavom smo željeli na edukativan i duhovit način poslati poruku da je važno izbjegavati i odbaciti štetne navike za zdravlje i primjenjivati odgovorno spolno ponašanje, raspraviti o nekim važnim temama u području spolnog i reproduktivnog zdravlja i zdravlja općenito.
Nakon predstave su s učenicima Strojarske tehničke škole Faust Vrančić, Drvodjeljske škole, Medicinske škole u Vinogradskoj ulici, Klasične gimnazije, Ugostiteljsko-turističkog učilišta te Učeničkog doma Maksimir u Zagrebu uz glumce o ovoj temi razgovarali Marija Delaš Aždajić, specijalizantica epidemiologije i licencirana vršnjačka edukatorica iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Marija Posavec, specijalistica školske medicine iz  NZZJZ-a „Dr. A. Štampar“, ginekologinja prim. Ulla Marton, studentica medicine Neva Gatin, licencirana vršnjačka edukatorica iz CroMSIC-a, Kristijan Stipaničev, specijalizant kirurgije i vršnjački edukator te sociolog, pisac, kolumnist i televizijski voditelj Bruno Šimleša.
Još jednom zahvaljujemo Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo i dr. Tanji Nemeth - Blažić na pozivu i suradnji i veselimo se budućim druženjima sa našim srednjoškolcima.