Dan otvorenih vrata udruge "Hepatos Rijeka"

U periodu od 14. – 16  lipnja 2012. Vladin ured za udruge Republike Hrvatske, TASCO i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva organiziraju DANE UDRUGA 2012. U sklopu toga događaja, po prvi puta, pozvali su sve zainteresirane udruge u Republici Hrvatskoj da otvore svoja vrata  te predstave građanima svoj rad i aktivnosti.

Udruga „ Hepatos Rijeka „ odlučila se sudjelovati u tom događaju te je za zainteresirane građane odlučila u četvrtak, 14. lipnja, 2012., u svom prostoru, Blaža Polića 2/III , Rijeka (iznad studentskog restorana „INDEX „) u periodu od 13.00 – 15.00 sati organizirati DAN OTVORENIH VRATA UDRUGE s raznim zanimljivim aktivnostima i gostima.

U tom će se terminu u prostorijama udruge organizirati besplatno i anonimno testiranje zainteresiranih građana na hepatitis B,C i HIV te savjetovanje sa specijalistom epidemiologom u suradnji s NZZJZ PGŽ  - Odjelom epidemiologije i Odjelom mikrobiologije.
Uvažena gošća Dana otvorenih vrata udruge biti će stručna suradnica udruge prof.dr.sc. Sandra Milić , dr. med., spec. gastroenterolog, v.d. pročelnica Odjela za hematologiju Klinike za internu medicinu KBC-a Rijeka koja će odgovarati na pitanja zainteresiranih građana vezano uz tematiku hepatitisa i HIV-a.

U tom periodu biti će otvorena i besplatna SOS telefonska linija 0800 400 405 preko koje će zainteresirani građani moći dobiti informacije o aktivnostima i radu udruge te također savjetovanje s uvaženom gošćom.

Građanima koji nas posjete dijeliti  će se promotivni materijali udruge te edukativni leci i brošure o hepatitisu B i C te kondomi.