SUDJELOVANJE NA TRAINING COURSE-u: WELLcore: Creative tools for WELLbeing, COnnection and REsilience u Njemačkoj

Udruga "HEPATOS RIJEKA" sudjelovala je na Aktivnosti umrežavanja u okviru programa Europske snage solidarnosti pod nazivom "WELLcore: Creative tools for WELLbeing, COnnection and REsilience " uz potporu Agencije za mobilnost i programe Europske unije. 
Aktivnost se održala od 25.05.2022. do 30.05.2022. u gradu Flecken Zechlin u Njemačkoj.
Kao predstavnica udruge "HEPATOS RIJEKA" sudjelovala je Ivana Host, psihologinja i voditeljica Psihološkog savjetovališta Udruge.
Cilj ovog treninga bio je naučiti i iskusiti različite kreativne metode za rad s mladima na njihovom mentalnom zdravlju. Na prekrasnoj lokaciji uz jezero govorilo se o psihološkoj dobrobiti, važnosti psihološke otpornosti, međusobne suradnje i povezanosti. Različiti alati i metode kao što su pokret, kreativne tehnike, povezanost s prirodom, cirkus, acroyoga, mindfulnes, sport, igre, itd., omogućile su sudionicima da kroz iskustveno učenje unaprijede sebe ali i u konačnici odaberu alate koji su im korisni za rad s mladima u svojoj zajednici. Sudionici su dijelili vlastita iskustva rada s mladima te također dogovorili buduće suradnje.