OBILJEŽEN EUROPSKI PROLJETNI TJEDAN TESTIRANJA NA HEPATITIS I HIV - TERENSKE AKCIJE SAVJETOVANJA I TESTIRANJA NA RABU U SURADNJI S NZJZ PGŽ- ODJELOM EPIDEMIOLOGIJE, NZJZ PGŽ - ISPOSTAVA RAB I PSIHIJATRIJSKOM BOLNICOM RAB

Povodom obilježavanja ovogodišnjeg Europskog proljetnog tjedna testiranja na hepatitis i HIV (15. – 22.05.) udruga "HEPATOS RIJEKA", u suradnji s djelatnicima epidemiološkog odjela NZJZ PGŽ i NZJZ PGŽ - Ispostava Rab te s Psihijatrijskom bolnicom na Rabu, održali su dvije uspješne akcije TERENSKOG, ANONIMNOG, DOBROVOLJNOG I BESPLATNOG SAVJETOVANJA I TESTIRANJA NA HEPATITIS B, C i HIV na Rabu.
 
Akcije su se održale u četvrtak, 21. svibnja 2020. god. u NZJZ PGŽ Ispostavi Rab, te u Psihijatrijskoj bolnici Rab.
 
Sveukupno, u ove dvije akcije, napravljeno je 37 savjetovanja i testiranja sa zainteresiranim korisnicima, što je iznimni odaziv na ovu hvalevrijednu aktivnost.
 
Zahvaljujemo svim zainteresiranima na lijepom odazivu, a posebnu zahvalu upućujemo našim suradnicima iz NZJZ PGŽ, NZJZ PGŽ - Ispostava Rab, dr. Danieli Glažar Ivče i Psihijatrijskoj bolnici Rab na lijepom prijemu i pomoći u organizaciji i realizaciji ove uspješne aktivnosti.