"HEPATOS RIJEKA" NA EDUKACIJI AKADEMIJE POSLOVNIH VJEŠTINA

Dana 25 i 26 svibnja 2023 godine naša Voditeljica ureda, Ana Martinez di Monte Muros  sudjelovala je na poslijednja dva predavanja u sklopu AKADEMIJE POSLOVNIH VJEŠTINA:
 
- Računovodstvo i financije za nefinancijaše
 
Cilj edukacije je osposobiti menadžere da prate i analiziraju financijski uspjeh organizacije, sektora ili odjela te na praktičan i jednostavan način nauče o financijama i računovodstvu kako bi kvalitetnije komunicirali i razumijeli „jezik i logiku” financijaša i računovođa. Nakon edukacije, polaznici će razumjeti osnovne financijske iskaze – RDG, bilancu stanja, bilancu tokova gotovine; metode izračuna financijskih pokazatelja; metode izrade financijskih planova; utjecaj na obrtni kapital i metode kreiranja sustava odgovornosti. Predavanje je održavao Vladimir Topolnjak, PricewaterhouseCoopers Hrvatska
 
- Mjerenje i upravljanje društvenim utjecajem
 
Mjerenje i upravljanje (društvenim) utjecajem postaje jednako važna poslovna funkcija kao i proizvodnja/provedba, HR, upravljanje financijama… Neprofitne organizacije i društvena poduzeća, sve više klasičnih poduzeća/kompanija, kao i donatori i donositelji odluka, teže vrlo jasnom definiranju svojih dugoročnih ciljeva, iskazivanju i prognoziranju promjene i društvene/okolišne vrijednosti koju će stvoriti svojim aktivnostima i investicijama. Kako bolje razumjeti kontekst, vrijednosti i promjene koje stvarate, kako ih definirati, mjeriti i izvještavati o njima i zašto je to uopće važno, teme su koje će se obraditi na ovoj radionici. Sudionici će u praktičnom dijelu moći izraditi i nacrt okvira za mjerenje i upravljanje društvenim učincima i utjecajem u vlastitim organizacijama.
 
Predavanje je održao Darko Ciglar, ACT Grupa. Darko radi kao trener, savjetnik i voditelj projekata u ACT Grupi.